Opleidingsprofiel 

Op deze pagina vindt u de Haagse opleidingscompetenties Voeding en Diëtetiek. Wilt u meer over de achtergrond en de totstandkoming weten? Bestuur dan het rapport en de factsheets.
Vakinhoudelijk handelen,
wat is de basis van iedere voedingskundige/diëtist?
Technologie inzetten
Samenwerken, netwerken en verbinden
Communicatie
Commercieel handelen en ondernemen
Professioneel handelen 

De vakinhoudelijke competenties van iedere Voeding en Diëtetiek beroepsprofessional vormen de basis van de opleiding. Deze competenties worden aangeboden in drie beroepscontexten; Voeding en Zorg, Voeding & Industrie en Health Promotion.

Deskundigheidsbevordering is een vast ondereel van het werk. De Haagse Voeding en Diëtetiekberoepsprofessional ontwikkelt zichzelf, anderen en zoekt daarbij de samenwerkingspartners met als doel de kwaliteit te verbeteren. 

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Dit biedt kansen voor samenwerken, e-coaching, screening, onderzoek en nog veel meer. Een toekomst zonder technologie is ondenkbaar. De beroepsprofessional weet deze middelen in te zetten. 

De Haagse voedingskundige en/of diëtist weet wat zijn handelen kost en oplevert. Hij zal steeds vaker voor verschillende opdrachtgevers werken en denkt daarom continu aan passende innovatieve producten en diensten. 

De Haagse voedingskundige en/of diëtist blinkt uit in samenwerken op projectbasis of in een multidisciplinair team. Hij is actief op zoek naar mogelijkheden om zich te verbinden met anderen om daarmee doelen te bereiken. 

De Haagse voedingskundige en/of diëtist is flexibel in zijn communicatie. Hij stemt af op mensen met verschillende achtergronden en gebruikt passende middelen om doeltreffend te zijn. 

Praktijkgericht onderzoeken en onderbouwen
Managen en projectmatig samenwerken

De Haagse voedingskundige en/of diëtist werkt mee aan het ontwikkelen van beleid en processen om daarmee richting te geven aan personen en werkzaamheden. Hiermee draagt hij bij aan de effectiviteit van mens en organisati. 

Werkgevers, opdrachtgevers en cliënten verwachten kwaliteit en continue verbetering van producten en diensten. De Haagse voedingskundige en/of diëtist onderzoekt daarom zijn handelen en streeft vooruitgang na. Hij werkt daarbij samen en deelt zijn kennis. 

Leeruitkomsten Haagse voedingskundige en diëtist

Eindrapport Haags Opleidings-profiel Voeding en Diëtetiek 

Factsheet Tot-standkoming Haags Opleidings-profiel

Factsheet Haagse Competenties Deel 1

Factsheet Haagse Competenties Deel 2

© 2023 by HEAD OF THE CLASS. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

PR / T 123.456.7890 / F 123.456.7899 / info@mysite.com